Ons verhaal

Vele kinderen willen dolgraag voetballen, ook kinderen die een fysieke/motorische beperking hebben. Voor hen is voetballen bij een gewone club echter niet mogelijk. Zij kunnen wel terecht in het G-voetbal. Op de website van G-Sport Vlaanderen lezen we dat G-voetbal de overkoepelende variant is voor mensen met een fysieke, psychische, verstandelijke of visuele beperking. G-voetbal wordt voornamelijk geassocieerd met voetbal voor personen met een verstandelijke handicap. In de praktijk zien we dat G-voetbalploegen samengesteld zijn uit sporters met zowel fysieke, psychische als verstandelijke beperkingen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een voetbalclub op maat van kinderen met uitsluitend een fysieke beperking.

We hebben tijdens onze zoektocht moeten vaststellen dat zo’n club niet bestond in België. Onze ploeg, FCPLim, probeert dan ook een invulling te geven aan deze reële behoefte. FCPLim is een CP-voetbalploeg (zie rubriek CP-voetbal voor meer uitleg) voor jongens en meisjes jonger dan 12 jaar die een fysieke beperking hebben en geen gebruik maken van (externe) hulpmiddelen, zoals een rolstoel of Kaye walker.

2015 is het eerste jaar van ons bestaan en afhankelijk van het succes kunnen er in de toekomst meerdere ploegen bijkomen waarbij één van de ploegen kinderen ouder dan 12 jaar bevat. Spel en plezier staan bij ons voorop. Het competitief element laten we voorlopig achterwege. We willen onze kinderen het gevoel geven er bij te horen. Naast voetballen is het dan ook onze bedoeling om in de loop van het jaar een aantal leuke activiteiten samen te doen. Voor onze trainingen zijn we op zoek gegaan naar de accommodatie van een gewone voetbalploeg. Dit is belangrijk omdat het onze doelstelling ondersteunt om de integratie van kinderen met een fysieke beperking in de gewone samenleving te bevorderen.

Nieuws

Wie? Wanneer? Waar?

Wie? Kinderen jonger dan 12 jaar met een fysieke beperking.

Wanneer? Iedere zaterdag van 14u00 tot 15u00.

Waar? KFC Helson: Sportstraat z/n, 3530 Houthalen-Helchteren.

Organisatie

Benny Coninx: +32 (0)476 32 74 62

Maarten Thonissen: +32 (0)494 32 78 33

 

info@fcplim.be